Baggrund

Beklædning og husholdningstekstiler, er de fjerde meste forurenede produkter i Europa(1).  Samtidigt er forbruget heraf stigende, alene i Skandinavien er vi stor forbruger i forhold til resten af EU.

Det er ikke kun produktionen, der med til at gøre belastningen ved tekstiler høj. Vask er med til at gøre brugsfasen meget belastende og det derfor væsentligt også, at mindske behovet herfor. Miljøstyrelsen anbefaler at alt ny produceret tøj vaskes, også det med mærker som GOTS og økotek , hvis man vil være sikker på, at der ikke er overskydende kemi i(2).

Der er derfor rigtigt mange ressourcer bundet i tekstiler og god grund til, at sikre, at de håndteres bedst muligt. Når tingene ikke kan genbruges, så er det mest miljøvenligt i dag, at genanvende tekstilerne ved omsyning. Herved fastholdes tekstilet som stof og det nye produkt vil derfor kunne erstatte produktionen af nyt tekstil. Vi arbejder i Bombus sammen med Aalborg universitet for, at sikre at vi ved vores miljøeffekt er ved vores produkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *